Stort grattis till er graviditet!


Vad roligt du/ni funderar på en fotografering. Jag heter Madelene och fotograferar det mesta. Men något jag älskar och som ligger mig varmt om hjärtat är att få fota moderskapet. När jag var gravid i två omgångar för några år sedan var det inte vanligt att fotografera sig. Jag har knappt några bilder alls på mina graviditeter och det ångrar jag väldigt mycket idag. Kanske är det därför jag brinner för det lite extra. Älskar att fånga den vackra kvinnokroppen, det är något magiskt med att bära på ett liv. Magin vill jag fånga på bild.


Kram Madelene

"Tack vare Madelenes lugn och värme kunde jag slappna av under gravidfotograferingen - och bilderna blev helt magiska! Ett fantastiskt minne som jag inte ångrar."

Hanna. M

planeringssamtal


I alla paketen ingår antingen ett planeringssamtal eller planering via mailkontakt, du bestämmer vad som passar dig bäst. Där du får berätta om dina önskemål och vad du har för vision. Tillsammans pratar vi ihop oss för att skapa vackra minnen att älska och se tillbaka på.

gravidklänningar


Jag har flera olika varianter på klänningar i min lånegarderob. Alla kroppar är vackra och välkomna, därför har jag något som passar de flesta. Klänningarna passar även utmärkt att använda vid nyföddfotografering, du behöver inte vara gravid för att använda dem.

Boostande fotografering


Det enda du behöver fokusera på under fototillfället är att ha roligt, omfamna din kropp och graviditet. Jag kommer att stötta och guida dig under hela fotograferingen. Du kommer känna dig vacker och sedd. Kvinnokroppen är fantastisk!

Med naturen i fokus


Jag älskar att fota i naturen, gärna en gråmulen dag eller vid golden hour, stunden när solen går ned. Det blir fina dova skuggor i det naturliga ljuset. Mitt bildspråk passar dig som gillar det lite mörka, murriga och vackra. För att förstärka den förtrollande magin använder jag mig gärna av rökpatroner. Älskar effekten den ger. Det ingår alltid om du vill testa!


För mig är det viktigt att fånga känslor och relationer, ta gärna med din partner och få fina bilder förevigade tillsammans. Passa på att få en fin stund ihop, mig kommer ni knappt märka, jag lovar!

Så här går det till:

1. Kontakt


För att vara på säkra sidan rekommenderar jag att du hör av dig tidigt under graviditeten. Min första unge hade bråttom och kom till världen 4 veckor tidigare än planerat. Det trodde jag inte och blev väldigt överraskad! De flesta hör av sig redan i vecka 15-18 för att boka en fotografering mellan vecka 27-35. Är du sent ute är du alltid varmt välkommen att höra av dig, ibland kan jag vara flexibel och spontan med tider.


Du skickar in din förfråga i formuläret längst ner på denna sida. Jag svarar inom kort, max 1-4 dagar.

2. bokning


När du skickat förfrågan i formuläret och vi hittat ett gemensamt datum, då är bokningen bekräftad och bokad. Just nu har jag ingen bokningsavgift, utan kommer skicka faktura vid leverans av bilderna. Den betalas inom 30 dagar.

3. planeringsmöte


När vi bokat datum är det dags att boka ett planeringsmöte via telefon eller mail, du bestämmer. Jag vill lära känna dig mer och vad du har för vision. Vi pratar om vilken miljö du önskas fotas i och vilken känsla du vill att de ska ha.


Jag utgår från Falköping, resor ingår inom två mils radie. Vid längre resor tar jag ut en ersättning per mil. När det gäller fotoplatser har jag en del att välja på beroende på årstid och vad du vill ha för utseende på bilderna. För att få det vackraste av ljus fotar jag 1-2 timmar innan solnedgång eller soluppgång, vid mulet väder kan jag fota mitt på dagen.


En annan sak vi kommer planera är vilka klänningar du känner dig dragen till och vill låna. Alla klänningar finns synliga på denna sida och passar de flesta storlekar. Vill du gå utanför din comfort zone och fotas naken? Vi kör! Jag fullkomligt älskar alla vackra nakna kvinnokroppar. Brukar bli underbara bilder!

4. fotografering


Nu är dagen äntligen kommen! Vi har hörts dagarna innan för att säkerställa att vädret är med oss. Skulle det inte vara det bokar vi ett nytt datum.


Vi möts upp på bestämt ställe, kanske samåker vi till utvald plats. Där kommer du få uppleva en behaglig och rolig fotografering på ca 1 timme, beroende på vilken typ av gravidfotografering du väljer. Läs om det längre ned.


Du kommer inte behöva oroa dig över något, jag kommer stötta dig i att känna dig bekväm och guida dig på ett naturligt sätt. Det enda du behöver fokusera på är att ha roligt, resten har jag koll på!

5. urval


Oj vad du har längtat efter att få se dina bilder! Kanske har det kommit upp en tjuvkik på mina sociala medier. Du får en inbjudan till ditt personliga webbgalleri inom tre-fyra veckor. Bilderna är noga utvalda och redigerade enligt min bildstil. Där väljer du hur många bilder du vill köpa, det ingår alltid bilder för olika prispaket. När du valt vilka bilder du vill ha, skapas en favoritlista i galleriet som automatiskt skickas till mig.

6. leverans


Jag går igenom de bilder du valt för slutredigering, kanske vill du ha någon i svartvitt? Därefter skickas en ny inbjudan till dig med de foton du valt. De kommer högupplösta (som exempelvis passar till förstoringar som tavlor) och bilder anpassade för webb (som exempelvis kan användas på sociala medier). Det går även att köpa till bilder längre fram. Jag har backup på alla dina bilder i minst ett år.

Vanliga frågor

I vilken vecka ska man boka en fotografering?

Det beror på hur du mår, storlek på magen eller om du väntar tvillingar men jag rekommenderar vecka 27-35. Om du gjort en tidig bokning och magen inte växt kan vi göra en ombokning på ett par veckor.

Vart fotograferar du?

Jag fotograferar främst runt Falköping, där jag känner till olika fotoplatser. Men jag kan också ta mig till dig.

Vad händer vid dåligt väder?

Strålande sol mitt på dagen är dåligt fotoväder för mig. Om man inte befinner sig i en tätare skog, då kanske det skulle gå att lösa. För att kunna skapa rätt ljus och min känsla i bilderna är jag noggrann med vilket väder jag fotar i. Men vi har alltid en dialog några dagar innan, skulle det regna så bokar vi en annan dag som passar båda.

Jag är inte bekväm framför en kamera, kan det blir fina bilder ändå?

Förstår dig precis! Jag hade känt samma, men kan lova dig att det inte är något du behöver oroa dig för alls. Jag kommer guida dig och prata med dig hela tiden. Du behöver aldrig vara rädd för att det kommer kännas stelt eller onaturligt.

Får min partner eller syskon vara med?

Givetvis! Jag fotar gärna ett par bilder med din partner eller blivande syskon. Även om fokus kommer vara på dig som gravid.

Kan jag låna klänningar?

Självklart, helt gratis! Jag har flera olika klänningar du får låna. De kommer förstärka det vackra i min bildstil, men du får självklart använda egna kläder om du vill det.

Går det boka en gravidfotografering på vintern?

Absolut! Naturen är vacker under alla årstider och jag har värmepåsar att ta med under vintern. Kanske har du något förslag på varm dryck jag kan fixa till oss?

Kan man omboka en tid?

Absolut! Allas graviditeter är olika och jag är anpassningsbar. Hör av dig så snart du kan så löser vi det tillsammans.

"Madelene får mig alltid att känna mig bekväm framför kameran och bilderna blir varje gång lika underbara!"

Evelina. L

Priser gravidfotografering


Här kommer mina två paket för gravidfotograferingar, Gravid Bas och Gravid Plus. Det som skiljer är tid, antal omgivningar och ombyten. Lån av vackra klänningar ingår.

Gravidpaket


I gravidpaket ingår 1 timmas fotografering på 1-2 utvalda platser/miljöer runt Falköping, 2-3 ombyten. Inkluderar även syskon- och familjeporträtt. Det ingår lån av vackra klänningar. Prispaketet väljs efter fotograferingen när du får se bilderna.

Gravid lilla

3000 kr


I detta paket ingår 5 högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. De valda bilderna går också få i svartvitt.

gravid mellan

4000 kr


I detta paket ingår 10 högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. De valda bilderna går också få i svartvitt.

Gravid stora

6000 kr


I detta paket ingår alla högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. ( Cirka 50-100 st beroende på konstellationer, ombyten mm). De valda bilderna går också få några valfria i svartvitt.

Bra att veta om paketen


Vid val av färre än 5 bilder tillkommer en fotograferingsavgift om 1 495 kr. Vill man köpa till fler bilder går det toppen, kostar 250 kr/st.

Bokningsformulär


Vill du boka en fotografering med mig? Vilken ära! Fyll i nedan formulär så hör jag av mig till dig så fort jag kan, oftast mellan 1-4 dagar ❤