Bebisar är det mysigaste vi har!


Bebisgos måste vara något bland det bästa som finns. Bebisars doft, de små fingrarna, ja hela den lilla bebisen – jag kan inte få nog! Det är under en väldigt kort period er lilla bebis kommer vara så där liten. Men med foton stannar vi tiden. Bilder på sin bebis är inget man ångrar att man tagit, däremot kan jag ångra att jag inte gjorde det på mina barn som liten. Det går inte att spola tillbaka tiden. Känns som om jag tar igen det nu genom att fota andras små guldklimpar.


En nyföddfotografering görs med fördel de allra första veckorna efter att bebisen kommit till världen. Detta för att få till (om man vill) vackra unika foton på när er bebis sover. De första veckorna sover bebisar djupare, vilket krävs för att kunna posera den. Jag brukar avsätta en-två timmar för att kunna ta det lugnt och ha gott om tid. Mycket tid går till att mata, söva och det krävs en harmonisk miljö för att få en avslappnad bebis. Skulle fotograferingen dra ut lite på tiden är det inga problem, jag anpassar mig alltid efter bebis ❤

När ska man boka en nyföddfotografering?


Det bästa är att preliminärboka en tid en vecka efter beräknad förlossning. Kommer bebis tidigare än väntat eller senare bokar vi om tiden så den passar. Du bokar alltså fotograferingen med fördel när bebisen fortfarande ligger i magen, detta för att jag ska kunna planera mitt schema. Men skulle ni komma på precis när bebis kommit till världen att ni vill boka är det bara att höra av sig till mig. Ibland kan jag med kort varsel.

Bästa ålder för nyföddfotografering?


Svaret är att det beror helt och hållet på vad du och din partner önskar för typ av bilder på er bebis.

ålder 4-14 dagar


När din bebis är nyfödd sover den mycket. En trött bebis tycker om att vara ihopkrupen i fosterliknande poser. Vilket gör att de är lättare att fota i sovande positioner. Jag lägger också ner lite mer tid med att försöka söva bebisen, vilket gör att fotograferingen tar lite längre tid. Nyföddposerna är bekväma, naturliga och trygga för bebisen. Fotar man tidigt slipper hormonplitorna även bryta ut som värst och bebisen har en mer slät hud. Skulle de hinna bryta ut redigerar jag bort dessa om ni önskar det.

ålder 3-8 veckor


Det går att göra en nyföddinspirerad fotografering även för bebisar i denna ålder. Då vill din bebis sträcka ut sig mer, är starkare och är inte lika ihopkrupen som under de första två-tre veckorna. Detta är individuellt också såklart. Men det innebär att jag har en mindre sömnig bebis att arbeta med. Vilket gör att det inte går att posera bebisen på samma sätt. Det blir självklart underbara bilder med en vaken bebis också.


Det beror helt enkelt på vilken typ av bilder man föredrar. Jag anpassar mig alltid efter bebisen, behöver den en paus för att äta går detta självklart jättebra.

"Blev helt fantastiska bilder och minnen för livet som vi sent kommer glömma!"

Emma. s

Vart fotar du?


Jag fotar nyfödda i min fotostudio, hemma hos er eller utomhus på sommaren. Jag erbjuder rekvisita som fårskinn, filtar, söta mössor, korgar mm. Har du önskemål att fota med något du har hemma går detta jättebra, annars tar jag med till fotoplatsen. Jag har även fina klänningar att fota i för att skapa lite mer magi i bilderna. Kanske har du fotat magen i en klänning hos mig som du även vill fota bebisen tillsammans med?

Vad gör vi om vår bebis är missnöjd?


Bebisar älskar närhet. Skulle er bebis vara missnöjd och exempelvis inte vilja somna eller ligga i en korg får vi anpassa oss efter det lilla livet. Vi tar bilder när ni som föräldrar håller, gosar och pussar. Vi tar det lugnt, ni byter blöja och matar i er takt. Ingen stress. Jag anpassar mig alltid efter bebisen. Jag mår aldrig dåligt eller blir stressad av bebisars gråt, vill ni att jag försöker vagga till sömns finns jag här. Jag har stått otaliga timmar och vaggat mina egna barn, samt lyckats söva många andras ❤

Få syskon vara med?


Självklart! Varje familj är unik och vi kan prata igenom era önskemål innan bokat datum.

Få syskon vara med?


Självklart! Varje familj är unik och vi kan prata igenom era önskemål innan bokat datum.

Hur går det till?


För att skicka en bokningsförfrågan fyller du i formuläret längre ned på sidan. Jag kontaktar er och vi bestämmer en preliminär vecka. Den bokar vi självklart om beroende på när bebis väljer att komma till världen. Därefter får ni skriva om era önskemål till mig och så att jag har förberett på ett bra sätt. Jag vill att ni ska få de bilder ni önskar och få minnen för livet att se tillbaka på.


Vi håller kontakt och ni hör av er när bebis kommit för att boka ett specifikt datum, exakt tid är jag flexibel med. Ofta brukar förmiddagar vara en bra tid, men det är självklart också individuellt.


Dagen för fotografering möts vi upp på bestämd plats, ni behöver inte oroa er för något, jag kommer guida er på ett naturligt sätt och ta hand om bebis om ni känner er bekväma med det.


Efter fotograferingen kommer jag skicka en inbjudan till ert personliga webbgalleri. Bilderna är noga utvalda och redigerade enligt min bildstil. Där väljer ni hur många bilder ni vill köpa, alltså vilket prispaket ni önskar. När ni valt bilder kommer jag efter ett par dagar skicka en inbjudan till galleriet igen. Där kan ni ladda ner dem högupplösta (som exempelvis passar till förstoringar som tavlor) och bilder anpassade för webb (som exempelvis kan användas på sociala medier). Det går även att köpa till bilder längre fram. Jag har backup på alla dina bilder i minst ett år.

"Fotograferingen överträffade alla förväntningar. Madelene hade så fin hand om min dotter, väl förberedd och arbetade lugnt och metodiskt. Resultatet blev därefter ❤"

Hanna. M

Priser nyföddfotografering


I alla prispaket ingår 1-2 timmars fotografering på 1 utvald plats/miljö, inkluderar även syskon- och familjeporträtt. Det ingår lån av rekvisita, klänningar och tid för ombyten, samt det jag skrivit om ovan. Prispaketet väljs efter fotograferingen när ni får se bilderna.

Lilla 3500 kr


I detta paket ingår 5 högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. De valda bilderna går också få i svartvitt.

mellan 4500 kr


I detta paket ingår 10 högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. De valda bilderna går också få i svartvitt.

stora 6500 kr


I detta paket ingår alla högupplösta bilder samt mindre för webb, i min bildstil. ( Cirka 50-100 st beroende på konstellationer, ombyten mm). De valda bilderna går också få några valfria i svartvitt.

Bra att veta


Vid val av färre än 5 bilder tillkommer en fotograferingsavgift om 1 495 kr. Vill man köpa till fler bilder går det toppen, kostar 250 kr/st.

Bokningsformulär


Vill du boka en fotografering med mig? Vilken ära! Fyll i nedan formulär så hör jag av mig till dig så fort jag kan, oftast mellan 1-4 dagar ❤